Polderdag in het Buijtenland van Rhoon

Tijdens de Polderdag op zaterdag 2 juli 2022 beleef je de cultuurhistorische polder in Rhoon op allerlei manieren. Ga terug in de tijd en leer over de geschiedenis van de polder en krijg een doorkijkje naar de toekomst van dit bijzondere gebied. Daarnaast kun je boodschappen doen bij de boer, een rondje op de pony, alpaca's zien, bloemen plukken of wandelen over de boerenroute. Verschillende boerderijen stellen hun erf open en op ieder erf is iets te proeven en te beleven. Genoeg te doen dus voor jong en oud!

Koolzaadveld
Gert van Herk

Natuurinclusief telen: Walhalla voor bijen, insecten en vogels

Het Buijtenland van Rhoon is een bijzondere polder aan de rand van Rotterdam Hier schakelen boeren over op een natuurvriendelijke manier van voedsel produceren: samen met de natuur. Dit betekent niet spuiten tegen insecten, ruimer inzaaien, stalmest gebruiken, natuurmaatregelen in richten en zorgen voor veel variatie in gewassen. Naast aardappelen, uien, tarwe, bieten en groenten van het seizoen worden in het Buijtenland van Rhoon bloemrijke gewassen geteeld. Denk aan koolzaad, vlas, teunisbloemen, ethiopisch mosterdzaad, bruine bonen, veldbonen en kidneybonen.

Polderdag 'Oud & Nieuw'

Pak de fiets en bezoek de Polderdag op zaterdag 2 juli 2022 van 10.00 tot 17.00 uur!

De organisatie van de Polderdag 2022 ligt in handen van de Vereniging Vrienden Polders Albrandswaard (VVPA) en de gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon. De deelnemende boeren herken je aan de vlaggen bij de entree. 

VVPA
Lekker van Buijten
Buijtenland van rhoon

Een kijkje op het land