Rotterdam de boer op - dagen

Op 22 mei is het internationale dag van de biodiversiteit. Rotterdam de Boer op! organiseert daarom de Rotterdam de boer op! - dagen op 21 en 22 mei. De boeren in het Buijtenland van Rhoon weten heel goed wat biodiversiteit is. Zij maken de overstap van traditionele akkerbouw naar natuurinclusief boeren. Dat betekent: goed zijn voor álles wat groeit en bloeit. Niet alleen óp de akkers, maar ook in de randen en de overhoekjes waaraan onze polder rijk is. Ervaar én proef de biodiversiteit in het Buijtenland tijdens een wildplukwandeling op de Buytenhof op zaterdag 21 mei of tijdens een wilde plantentocht op zondag 22 mei. Óf fiets het hele weekend de Buijtenroute met een gevulde tas vol lekkers.

Jaarplan Buijtenland van Rhoon

Uitverkocht Zaterdag 21 mei: Wildplukwandeling op de Buytenhof

Een wildplukwandeling op zorgboerderij de Buytenhof onder begeleiding van een wildpluk expert. Wilde planten bevatten vele gezonde vitamines en mineralen. De wildplukwandeling op de Buytenhof is onder begeleiding van wildpluk expert Judith Stivaktas. Judith is herborist, kok en voedingscoach.
Meer informatie en aanmelden kan via de Buytenhof.

Zaterdag 21 mei: Eetbare bloemenwandeling op de Buytenhof

Een eetbare bloemenwandeling op zorgboerderij de Buytenhof onder begeleiding van een wildpluk expert. Wilde bloemen bevatten vele gezonde vitamines en mineralen. Puur plukgeluk, dichtbij Rotterdam.
Meer informatie en aanmelden kan via de Buytenhof.

Zondag 22 mei: wilde plantentocht in het Buijtenland van Rhoon

Gydo van der Wal is gefascineerd door de natuur. Vanaf het moment dat hij zijn eerste hondsdraf vond en ontdekte hoeveel lekkers er in het wild te vinden is, wil hij anderen die kennis bijbrengen. Dit doet hij met zijn bedrijf Buit. Gydo: "Ik ben ervan overtuigd dat als je anders leert kijken naar je natuurlijk omgeving je er ook beter voor gaat zorgen." Tijdens de dag van de biodiversiteit wandel je mee met Gydo en leer je de natuur in Rhoon anders te bekijken en welke wilde planten ook heel voedzaam zijn.

dag van de biodiversiteit
Wildpluk
BUIT wildpluk

Fiets de Buijtenroute

Ontdek het Buijtenland van Rhoon op de fiets en ontdek welke producten er geteeld worden in de polder. Fiets de Buijtenroute het hele weekend zelfstandig of met een tas vol lekkers. Start de fietsroute op zaterdag bij de Buytenhof of Abel en op zondag vanaf Abel of de Vlakkenburg. Meer informatie en aanmelden kan hier.

De Buijtenroute