De lente is in aantocht!

Nog even, en de akkers van het Buijtenland van Rhoon zijn het toneel voor spelende jeugd: Kievietsjongen, fazantenkuikens en…. spiegelklokjes. Ben je gek op vogels? Kijk dan ook eens naar de plantjes waar ze graag tussen leven. Want zonder bloemen geen insecten en zonder insecten geen vogel(voer)!

Typische akkerbloemen die op dit moment ontkiemen in de zware klei zijn (naast de spiegelklokjes) wilde ridderspoor, korenbloemen en klaprozen. Binnenkort zullen ze prachtig in bloei staan. Dan hoef je voor die trouw-reportage of het buitenlands bezoek niet meer in de file naar de Bollenstreek. Je kunt straks gewoon even naar de achtertuin van Barendrecht en Rhoon!

Korenbloem

Korenbloem

Vooral op de akkers waar we geëxperimenteerd hebben met het oergraan emmertarwe (daar kun je trouwens heerlijk brood van bakken!) gaat het goed. In de Zegenpolder ziet het binnenkort rood van de klaprozen. Er bloeien zometeen ook gele ganzenbloemen en blauwe korenbloemen en spiegelklokjes met een fantastische diep blauwpaarse kleur. Ook op de flora-akker langs de leidingenstraat komen typische akkerbloemen voor. Ze hebben soms heel bijzondere namen: valse en/of stinkende kamille, akkerboterbloem, leeuwenklauw, naaldenkervel, nachtkoekoeksbloem, ruw parelzaad, gladde ereprijs en wilde ridderspoor. 

Ga regelmatig kijken en vergeet je camera niet!