Nieuwe gezichten bij de Coöperatie

De gebiedscoöperatie Buijtenland heeft het team versterkt met programmamanager Anja Jongejan en officemanager Patricia Boer.

Eerder werkte Anja als afdelingshoofd bij de gemeente Rotterdam. De laatste 10 jaar was zij verantwoordelijk voor de afdeling kinderboerderijen, tuinen en natuur- en milieueducatie. Eind 2018 droeg de gemeente Rotterdam de uitvoerende taken over aan de Stichting Natuurstad Rotterdam. Anja richtte de organisatie op en was daar verantwoordelijk voor 100 medewerkers. “Een mooie tijd waarbij ik vooral heb geleerd om projectmatig te werken, aanbestedingen te begeleiden en waar ook mijn passie voor natuur en milieu is gegroeid. Juist op deze plek heb ik het belang van groene oases in de stad ervaren en geleerd hoe belangrijk het is om kinderen te leren waar het eten op hun bord vandaan komt.”

Anja en Patricia

Patricia Boer en Anja Jongejan

Dagelijks fietst Anja nu naar de Vlakkenburg. “Ik word daar heel gelukkig van. Het sterkt ook mijn overtuiging dat ‘buiten’ zijn goed is voor de mens. In ons hectische leven hebben we ‘buiten’ nodig om je goed te voelen. Lekker fietsen, wandelen, proeven, genieten van de stilte. Even weg uit de drukke stad. De seizoenen van het platteland beleven. Je vindt het hier in het Buijtenland. En met alle plannen die er liggen, wordt het nog mooier. Ik heb er ontzettend veel zin in om het Buijtenland samen met de leden op de kaart te zetten.”

Leuke, nieuwe uitdaging

Haar collega Patricia Boer begon in februari van dit jaar als officemanager voor gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon op de Vlakkenburg: “Het is een hele leuke nieuwe uitdaging en het is heel mooi om te zien dat er zoveel enthousiaste mensen bij dit project betrokken zijn.” 

 Hiervoor werkte Patricia bij de Provincie Zuid-Holland. “Ik was daar toezichthouder op de provinciale wegen van de Hoeksche Waard. Mijn werkzaamheden bestonden uit schouwen van de wegen, toezichthouden op de aannemers die werkzaamheden verrichten langs en op de weg, gastheerschap en gladheidbestrijding.” Dat werk heeft Patricia 21 jaar met veel plezier gedaan, maar door alle veranderingen binnen de Provincie is ze toch gaan rondkijken naar iets anders.

 “Ik vind het leuk om de ontwikkelingen van het Buijtenland van dichtbij mee te maken. Ik hoop jullie nog eens te ontmoeten op de Vlakkenburg.”