Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

Molen de Vrijheid

Molen De Vrijheid in Schiedam maalt natuurvriendelijk graan Sinds zijn zevende is Theo De Rooij al gefascineerd door molens en mocht hij van een molenaar in Werkendam een dagje meehelpen. Nu jaren later is hij

Lees verder

Boulanger Rhoon

Wereldkampioen bakt met lokale granen uit het Buijtenland van Rhoon Meester Boulanger Peter Bienefelt droomde er altijd al van om een eigen bakkerij te hebben. Na wat omzwervingen, een wereldtitel en heel veel ervaring komt

Lees verder

Pompoenen

Pompoenen en kalebassen van het land! Als de herfst begint betekent dat weer pompoenen langs de weg! De inmiddels volwassen kinderen van de familie Kooijman telen al van jongs af aan pompoenen en kalebassen in

Lees verder

Hoogstamboomgaarden en aanwezige natuurwaarde

Hoogstamboomgaarden en aanwezige natuurwaarde In 2021 zijn vijf hoogstamboomgaarden aangelegd in het Buijtenland van Rhoon. Deze historische teeltwijze is goed voor de natuur en levert bijzondere rassen op voor lokale producten. Maar hoe zit het

Lees verder