Het seizoen in beeld

Door Isabelle Boon

Als inwoner van Rotterdam-West mag fotograaf Isabelle Boon het Buijtenland van Rhoon haar achtertuin noemen. Ze vindt het heerlijk om met haar fiets de stad te verlaten om vervolgens het buitengebied binnen te treden. Dit doet ze dan ook regelmatig.

Met deze beeldserie toont Isabelle de seizoenskleuren van het landschap en haar bewondering voor de zorg en toewijding van de boeren voor hun product.

Kolen snijden
Tuinboon
Tuinboon
Gerst
Gerst
Gerst
Gerst
aardappels rooien
aardappels rooien
aardappelwinkel
paarden_klein_profijt
akkerrand
akkerrand
akkerwinde_kolen_Schenkelsedijk
Beregeningsinstallatie_waterkanon
Beregeningsinstallatie_waterkanon
recreatie_Oude_Maas

Over Isabelle

Documentair fotograaf Isabelle Boon ontdekte in 2013 het Buijtenland van Rhoon. Aangetrokken tot de aangekondigde veranderingen van het gebied maakte ze er destijds een project van. Een jaar lang fietste ze elke twee weken naar het Buijtenland. Door te fotograferen en vragen te stellen onderzocht zij de waarde van landbouw en recreatiegebied vlakbij de grote stad. Daarbij legde ze bovendien de seizoenen vast in beeld.

Tijdens dit project zag ze de schoonheid van het gebied, leerde ze de mensen kennen en genoot ze ervan te zien hoe zij met hart en ziel werkten aan hun producten. Deze werkwijze is typerend voor Isabelle. Ze noemde de fotoserie 'De grond onder onze voeten' en exposeerde deze tijdens de Rotterdamse Oogstmarkt.

Haar project leidde tot de vraag of ze voor de transitie van het gebied nogmaals het potentieel van het Buijtenland en het werk van de boeren wilde registreren. Zo veranderlijk als het weer is, zo is het gebied dat ook. Wat blijft, is de natuurlijke schoonheid. Dus ook deze keer zal Isabelle de seizoenen en de boeren een jaar lang volgen. De beelden worden onder andere gebruikt voor deze website.

Meer werk van Isabelle vindt u op haar website