Natuurwerkdag bij Klein Profijt

Tijdens de Natuurwerkdag op 5 november help je mee in Klein Profijt, het voormalig griendgebied aan de Oude Maas aan de rand van het Buijtenland van Rhoon. Kom meehelpen met het knotten van wilgen en het maken van takkenrillen.

 

Natuurwerkdag eendenkooi Klein Profijt

Eendenkooi Klein Profijt

Klein Profijt is een voormalig griendgebied aan de Oude Maas bij Rhoon. Ooit liepen hier griendwerkers die de wilgen moesten knotten. Maar die tijd ligt intussen ver achter ons. Nu is het gebied in handen van het Zuid-Hollands Landschap en zij koesteren het. Zoetwatergetijdengebieden zijn namelijk zeldzaam. Ze onderhouden hier ook een eeuwenoude eendenkooi. Het is een van de weinige buitendijkse kooien van ons land. Kom mee helpen op de Natuurwerkdag en werk samen met de vrijwilligers van het Zuid-Hollands Landschap voor behoud van dit prachtige gebied!

"Klein Profijt is een voormalig griendgebied aan de Oude Maas bij Rhoon. Ooit liepen hier griendwerkers die de wilgen moesten knotten."

Knotten van wilgen en het maken van takkenrillen

De werkzaamheden in de eendenkooi bestaan uit het knotten van wilgen en het maken van takkenrillen. Onder begeleiding van de vrijwilligers wordt er gewerkt. Belangstellenden kunnen ook de eendenkooi nog zien en krijgen uitleg over de natuur- en historische waarden van de eendenkooi. Voor gereedschappen wordt gezorgd, neem wel laarzen en kleding mee die vies mag worden. Het kan door het opkomend tij soms best nat worden en dan zijn de laarzen handig. Help jij mee?

Deze klus is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

natuurwerkdag eendenkooi

Praktische informatie

Datum: zaterdag 5 november 2022
Tijd: 9:15 - 13:00
Werkzaamheden: Takkenril maken, wilgen knotten
Er is werk voor: Maximaal 20 personen
Koffie, thee, lunch: Koffie & thee aanwezig, lunch zelf meenemen
Adres: Veerweg 6, 3161 EX Rhoon
Verzamelplek: Verzamelen vanaf 09.15 ter hoogte van Veerweg 6 in Rhoon. Je kunt in Rhoon de borden “Golfbaan” volgen en voorbij de golfbaan links parkeren. Rond 09.30 ga je aan de slag. Er wordt gewerkt tot ca 13.00 uur.

Meer informatie en aanmelden via de website van Natuurwerkdag.

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Struinroute

Struinroute

Verkooppunten

Boerderijwinkel Buytenhof

De polder

Dag van de biodiversiteit Rotterdam