De Weelde Natuur staat voor creativiteit, ontspanning en natuur in de polder

Een prachtige grote tuin, kippen, moestuin en een kruidencirkel. Een toekomstig lescentra en yogastudio in aanbouw. De verbeelding begint volop te werken als je de tuin binnenstapt van Molenpolderse Zeedijk nr. 6. De Weelde Natuur bouwt hier aan een inspirerende plek voor ontspanning en creativiteit in de natuur. Sinds mei 2023 is De Weelde Natuur ook aangesloten bij Gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon. Tijd voor een kennismaking!

De Weelde Natuur Karima

“Bijzonder aan het Buijtenland van Rhoon is dat hier de combinatie wordt gemaakt tussen natuur en landbouw op natuurinclusieve wijze. En dat het hier zo stil is. Of dat samengaat met recreatie? Ja! Juist dan kun je de stilte opzoeken!”

Yogadocent Karima

Achter Weelde Natuur zit de enthousiaste yogadocente Karima. Met De Weelde Natuur wil ze een plek creëren in het Buijtenland van Rhoon waar natuur, ontspanning en creativiteit samenkomen. Waar kan dat beter dan middenin de polder, tussen de natuurinclusieve gewassen en de natuurvriendelijke oevers?  

“Toen ik hier twee jaar geleden kwam wonen, wist ik meteen dat ik hier een plek wilde voor mijn yoga en meditatie. Voor mij staat yoga voor ‘helemaal jezelf zijn’. Het is een moment om naar binnen te keren en stil te worden. We leven een hectisch leven met veel prikkels. Op deze plek mag je onthaasten. Hier mag je zijn en inspiratie opdoen. Als je in de natuur en in de stilte bent, dan kom je tot rust.” 

De Weelde Natuur kippen
De weelde natuur moestuin

Activiteiten bij De Weelde Natuur

De activiteiten die Karima gaat organiseren, passen bij het gebied. Het zijn kleinschalige en rustige workshops en cursussen met oog voor de mens. Dit is ook de reden dat De Weelde Natuur lid is geworden van de gebiedscoöperatie: “Ik vind het streven van de gebiedscoöperatie om natuur, landbouw en recreatie samen te laten gaan erg goed. Ik denk dat De Weelde Natuur heel goed in het Streefbeeld van het Buijtenland van Rhoon past.” 

Daarnaast zoekt ze samenwerking met ondernemers uit de buurt, zoals met Renée van Floresque, die wildplukwandelingen gaat verzorgen. 

De Weelde Natuur kruidentuin

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

De Vossenburg

Boer Adjan Vos

Driepolderpunt

De Buytenhof