Proef het seizoen op je bord!

In het Buijtenland van Rhoon zoeken wij de kortste afstand tussen boer en bord. Onze landbouwproducten worden daarom veelal gebruikt in de keukens van Rotterdam en omstreken. Dit is dankzij afzetkanalen zoals de Rotterdamse Oogst markt, Rechtstreex en de lokale groenteboeren. Bovendien streven wij voor een eerlijke prijs.

"landbouw met respect voor de natuur"

In ons poldergebied, tussen Barendrecht en Rhoon, is volop ruimte voor een gezonde en natuurvriendelijke teelt. De kringloop van het leven wordt bij hier ieder seizoen gevierd met verse producten van het land. Denk aan aardbeien in de zomer en spruiten in de winter. Lees hier met welke seizoensproducten je deze week kunt koken.

De herfst

In het vroege najaar groeien er volop appels en peren. Deze kun je dan ook zelf plukken bij de Buytenhof. Pluk bijvoorbeeld zelf appels en maak een appeltaart! Bovendien betekent de herfst pompoenen langs de weg. Hier kun je heerlijke soep van maken of wat dacht je van Halloween-pompoenen in de tuin.

Daarnaast zijn de boeren aardappelen en uien aan het rooien. Deze kun je dan ook op verschillende plekken langs de weg kopen.

Stap zelf eens het boerenerf op en koop je verse producten lokaal. Een doosje eitjes, een zakje aardappelen, een maaltje spruiten: Lekker van Buijten!

Het appel en perenseizoen loopt vanaf eind augustus tot aan de herfstvakantie in oktober. Bij zorgboerderij De Buytenhof kun je een mandje pakken, zelf de boomgaarden in en het fruit plukken. Na afloop wordt het fruit gewogen en betaal je wat je hebt geplukt. De prijs is €1,5o per kilo. Veel plezier!

Update: het plukseizoen is voorbij!

Op bezoek bij de boer: “We hebben alweer acht pallets vol en gelukkig heeft mijn zoon geholpen met wassen en stickeren van de vruchten.” Cockie en Leo hebben het er druk mee.

Wat is er in het seizoen?

Als de winter nadert, verschijnt er meer wintervoedsel op de borden. Denk aan: kolen en spruitjes. In het voorjaar is het voor ons ‘aanpoten’ om de stad te laten eten wat het seizoen verschaft. In deze periode worden er voornamelijk weer nieuwe producten ingezaaid. Als de zomer om de hoek komt, zien we veelal tuinbonen, groene asperges, aardbeien en de nieuwe oogst van aardappelen!