De lente is begonnen: Rhoonse Lente weer te koop

De Rhoonse lente is een lekker fris biertje gebrouwen door de Vaanbrouwers. Hij smaakt naar citrus en heeft tonen van dennen. Gemaakt van oergraan uit het Buijtenland van Rhoon, geteeld door boeren Arjo klok en Wiard Visser. Tussen het graan groeien akkerbloemen om insecten en bestuivers zoals bijen aan te trekken. Een heerlijk terrasbiertje dat verkrijgbaar is bij de Buytenhof. Zo geniet je tussen de landbouwvelden van de Rhoonse lente.

Rhoonse Lente Buijtenland van Rhoon

Gerst tussen akkerbloemen

In het Buijtenland van Rhoon groeit het gerst van vroeger tussen gekleurde akkerbloemen. Dit trekt extra veel insecten en bestuivers aan. Boer Arjo Klok en Wiard Visser telen dit duurzame graan. Op de flora-akkers worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en niet bemest. Er groeien daarom bloemen en kruiden tussen het graan. Voor kieviten een hele fijne plek om te broeden.

Rhoonse Lente Buijtenland van Rhoon
Rhoonse Lente Buijtenland van Rhoon
Rhoonse Lente Buijtenland van Rhoon

De Vaanbrouwers

Met een missie klopte Bert Wilschut van de gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon drie jaar geleden aan bij de Vaanbrouwers: "Op de flora akkers telen we oude gerstrassen. Deze rassen zijn minder productief, maar wel bijzonder goed voor de bodem en de biodiversiteit. Het leek mij fantastisch als een bierbrouwer uit de buurt ermee zou gaan experimenteren." Vaanbrouwers: "Het Buijtenland van Rhoon heeft mooie granen dus toen ze vroegen of wij daar een biertje van wilden brouwen, waren we meteen enthousiast. Het kiemgetal van granen is heel belangrijk voor een lekker biertje. Bij de granen uit Rhoon is dat kiemgetal bijzonder hoog." Inmiddels is het derde biertje een feit. Na de Rhoons blond volgde een Rhoons bok en nu een Rhoonse lente.

Gerst voor Rhoonse Lente Vaanbrouwers
Rhoonse Lente Buijtenland van Rhoon
De Vaanbrouwers

Rhoonse lente op het terras

De Rhoonse lente is fris en smaakt naar citrus met tonen van dennen. Een perfect terrasbier. Hij is verkrijgbaar op het terras en in de boerderijwinkel van de Buytenhof. Zolang de voorraad strekt.

Rhoonse Lente Buijtenland van Rhoon

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Rhoonse Blond

Rhoons blond

Rhoonse Wijze

Rhoonse Wijze bier