Nieuwe kroeg van Vet & Lazy is geopend. Welkom in De Bierkaai!

Na een succesvolle crowdfundingscampagne heeft bierbrouwer Vet & Lazy hun nieuwe bar geopend: De Bierkaai. Een circulaire bar met meer dan 100 soorten bier en het mooiste uitzicht van Rotterdam. De Bierkaai ligt prachtig gelegen aan de Maas in het bekende voormalig zwembad Tropicana, nu Blue City.

In hetzelfde gebouw bevindt zich ook de Vet & Lazy brouwerij, waar op een duurzame en circulaire manier wordt gebrouwen. Een unieke locatie voor een biertje en Rotterdamse gezelligheid.

 

Circulaire bar

Net als de brouwerij is ook de Bierkaai zo circulair mogelijk. De bar is bijvoorbeeld van hergebruikt hout, de stoelen zijn tweedehands en de leren vensterbank is gemaakt van een oude bank. Binnenkort wordt een installatie aangelegd die brouwwater hergebruikt voor het toilet. Aan de bar bestel je circulaire bieren met granen uit het Buijtenland van Rhoon.

De Bierkaai is geopend van woensdag tot en met zondag. Bekijk de openingstijden en events op de website of op Instagram.

Bierkaai Vet&Lazy Rotterdam
Bierkaai Rotterdam Vet & Lazy
Bierkaai Rotterdam Vet & Lazy
Bierkaai Rotterdam Vet & Lazy

Circulair & duurzaam gebrouwen

Vet & Lazy brouwt van begin af aan al zo duurzaam mogelijk. De brouwerij staat in Blue City, het voormalig zwembad dat nu dé circulaire hub van Rotterdam is. Een perfecte plek voor de brouwerij. Vet & Lazy gaat namelijk ver in die circulariteit, zo vangen ze energie op die vrij komt bij het verhitten van het graan om het bier te verkoelen. Van de bierbostel (restproduct van het brouwen) wordt in Blue City koekjes gebakken en zeep gemaakt. Kers op de duurzame taart is dat ze brouwen met lokale gerst uit het Buijtenland van Rhoon. Dat levert een eerlijke prijs voor de boer en een heerlijke smaak voor de brouwer. Het bier is lekkerder. Het smaak frisser, heeft meer laagdiepte en geeft mooie citrustonen.

Vet & Lazy Buijtenland van Rhoon

Historische brouwgerstrassen

Vet & Lazy werkt graag samen met duurzame lokale partijen. Na een aantal bijzondere samenwerkingen zoals met Cley Whisky, Olympic Fruit en Jimmy’s Popcorn staat er komend jaar weer iets bijzonders op de planning. Vet & Lazy gaat namelijk bier brouwen met vier bijzondere brouwgerstrassen uit het Buijtenland van Rhoon. Deze historische gerstrassen komen uit de zaadbank en zijn opgekweekt door boeren uit Rhoon in samenwerking met het Louis Bolk Instituut. Van oudsher werden deze rassen met namen als Princess, Goudgerst en Minister Ruys al gebruikt om te brouwen, maar zijn door schaalvergroting weer verdwenen. 

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!