Vacature strategisch coördinator gebiedspositionering en omgevingsmanagement (32 uur)

Ben jij een echte strategische netwerker die houdt van een uitdaging én van natuurinclusieve landbouw? Dan is deze functie iets voor jou!

 

Vacature omgevingsmanagement Buijtenland van Rhoon

Nergens in Nederland wordt op zo’n grote schaal geëxperimenteerd met ‘natuurinclusief boeren’ als in het Buijtenland van Rhoon. Hier wordt samen met boeren, natuurorganisaties en recreatieondernemers gewerkt aan de landbouw van de toekomst, een Eldorado voor liefhebbers van nostalgische akkernatuur en eerlijk voedsel. Het Streefbeeld beschrijft hoe het gebied er in 2030 uitziet en welke maatregelen hiervoor nodig zijn.

De gebiedscoöperatie

De gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon staat aan de lat voor het realiseren van het Streefbeeld. De coöperatie, bestaande uit ruim 20 leden en een bestuur, werkt bottom-up samen met veel verschillende partijen aan de ontwikkeling van het gebied. Dat maakt het werken in deze unieke polder heel dynamisch en divers. Het bestuur en de leden worden ondersteund door een stafbureau. De gebiedscoöperatie heeft te maken met veel publieke en private stakeholders, bewoners en lokale ondernemers, wat vraagt om strategisch omgevingsmanagement en participatie. Voor de zichtbaarheid en ontwikkelingen in het Buijtenland van Rhoon is daarnaast stevige gebiedspositionering nodig.

Het stafbureau en de functie

Het stafbureau bestaat op dit moment uit de directeur, algemeen projectleider/programmasecretaris, gebiedsbeheerder en communicatieadviseur. Als aanvulling voor het stafbureau zoekt de gebiedscoöperatie een stevige coördinator, die het
strategisch stakeholdermanagement opzet en coördineert, verstand heeft van participatie op strategisch niveau en verbindend is in de uitvoering daarvan.

Grasklaver
Grasklaver

Verantwoordelijkheden:

 • Verantwoordelijk voor het opzetten en professionaliseren van het strategisch omgevingsmanagement en het aansturen hiervan
 • Verantwoordelijk voor het opzetten van de participatiestrategie en het regisseren en uitvoeren hiervan
 • Namens de gebiedscoöperatie fungeren als eerste aanspreekpunt en het gezicht voor het gebied
 • Verantwoordelijk voor het aansturen van de communicatieadviseur en de gebiedspositionering –programmering, evenementen, educatie, etc.
 • Onderdeel van het vierkoppig coördinatieteam (MT) van het stafbureau, onder leiding van de directeur.

Kennis en ervaring:

 • HBO+/WO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Ervaring met strategisch omgevingsmanagement
 • Ervaring met ruimtelijke gebiedsprocessen in het landelijk gebied
 • Goed in het organiseren en het opbouwen van netwerken
 • Je staat stevig in je schoenen om tegengestelde visies en belangen bespreekbaar te maken in de zoektocht naar gezamenlijke oplossingen, en gaat daarbij moeilijke gesprekken niet uit de weg
 • Kennis van het gebied
 • Kennis van gebiedsmarketing en recreatie
 • Kennis van natuur en landbouw of in staat deze snel eigen te maken
 • Een kei in participatie en het omgaan met lokale bewoners, ondernemers en belanghebbenden, kortom een goede en betrouwbare gesprekspartner

Competenties

 • Procesmanagement; aansturen, coördineren, structureren, organiseren en prioriteren
 • Strategisch en analytisch vermogen
 • Verbinder
 • Gedreven en resultaatgericht
 • Flexibel en zelfredzaam
 • Schakelen tussen strategisch denken en praktisch handelen
 • Werken in complexe context: stakeholders, gebiedspartijen en politiek-bestuurlijke context
 • Snel verbanden kunnen leggen en slim kunnen samenwerken

Wat hebben wij te bieden?

Een kantoor middenin de akkernatuur! Als je geluk heb spot je een ijsvogel of een ree. Omdat natuurinclusieve landbouw nog niet op deze schaal bestaat in Nederland, werk je mee aan een uniek project dat als voorbeeld dient voor de rest van het land. Tegelijkertijd werk je in een klein team en zijn de lijntjes kort. Kortom, een inspirerende en uitdagende werkomgeving voor idealisten die van aanpakken houden. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met uitzicht op een verlenging van maximaal 2 jaar. Je werktijden zijn variabel, ook in de avonduren zijn er vergaderingen en bijeenkomsten. Daarnaast bieden we een bruto maandsalaris tussen €4.500,- en € 6.000,- op basis van een fulltime dienstverband. Het exacte salaris stemmen we af op de kennis en werkervaring die jij meebrengt.

Reageren op de functie

Herken jij jezelf in deze omschrijving? Reageren op de functie kan door het sturen van je CV en motivatiebrief voor 10 november naar info@buijtenland-van-rhoon.nl.

Voor nadere informatie over het Buijtenland van Rhoon wordt verwezen naar de 'over ons' pagina. Voor meer informatie over de functie kan contact opgenomen worden met Anja Jongejan, directeur/programmamanager van de gebiedscoöperatie via mail: anja@buijtenland-van-rhoon.nl of mobiel 06-12961770.

Let op: de deadline voor het reageren op de vacature is verlengd naar 10 november. Ondertussen worden al gespreken gevoerd met kandidaten.

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Buijtenland van Rhoon

In het Buijtenland van Rhoon willen boeren, recreatieondernemers, natuurliefhebbers en verenigingen laten zien hoe het ánders kan. Landbouw met respect voor de natuur. Met aandacht voor eerlijk voedsel. Geteeld dichtbij de afzetmarkt.

Flora-akkers

Kruidenrijk grasland Udo Prins

Kruidenrijk grasland

De polder

Dag van de biodiversiteit Rotterdam