Help mee met de aanplant van het nieuwe Griendje

Er komt een nieuw griendje in Rhoon aan de Schenkeldijk. Dit is een samenwerking tussen de vereniging De Carnisse Grienden (DCG) en het Buijtenland van Rhoon. Op 15 en 18 februari gaan we maar liefst 500 wilgen uitzetten in dit griendje. En voor die bijzondere aanplant nodigen we je uit om te komen helpen!

Aanplant griendje Buijtenland van Rhoon

Schenkeldijk

Aan de mooie Schenkeldijk ligt een stukje land rustig te wachten totdat wij deze winter de handen uit de mouwen zullen steken om een nieuw griendje in te richten. Op deze plek heeft ooit al een geriefbosje met wilgen gestaan, waarvan het hout werd gebruikt voor het maken van gereedschap of in de kachel.

Schenkeldijk

Help mee aanplanten

Op woensdag 15 februari en op zaterdag 18 februari 2023 gaan we aan de slag. Woensdag 15 februari in de middag van 14:00 tot 16:30 en op zaterdag 18 februari van 10:00 tot 16:00. Er zal genoeg te doen zijn en er zijn klussen voor kinderen én volwassenen. Aanmelden kan door een e-mail sturen naar: vrijwilligers@carnissegrienden.nl en je ontvangt dan verdere informatie over de activiteit.

“Er is genoeg te doen voor volwassenen en kinderen”

Levende wilgen tentoonstelling

Dit griendje zal nadrukkelijk functioneren als een levende wilgen tentoonstelling door middel van een diversiteit aan wilgensoorten, verschillende knot-technieken en zelfs een wilgenbank om van het uitzicht te genieten. Ook zal de werkgroep door de seizoenen heen activiteiten organiseren die de nadruk leggen op het ambachtelijk gebruik van wilgenhout met als doel deze bijzondere cultuurhistorie beleefbaar te maken. Ook zal de geneeskrachtige werking van wilgenbast aandacht krijgen in workshops en eventuele streekproducten

Aanplant griendje Buijtenland van Rhoon

Vrijwilligers gezocht

Om je op te geven voor de plantdagen op 15 en 18 februari kun je een e-mail sturen naar: vrijwilligers@carnissegrienden.nl Wil jij verder betrokken zijn bij de ontwikkeling van deze nieuwe plek, dan kun je je ook aansluiten bij de werkgroep Griendje Schenkeldijk door dit in je e-mail te vermelden.

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Streefbeeld Plus

Hoogstamboomgaard juli 2022 appels cider

Verkooppunten

Boerderijwinkel Buytenhof