Eigen Huis & Tuin: zo maak je duurzame aanmaakblokjes

Eind oktober kwam het productieteam van Eigen Huis & Tuin naar boerderij De Vlakkenburg in het Buijtenland van Rhoon. Ze hebben daar een item opgenomen met Renée van der Bent van Homemade with green. Kruidenexpert Renée laat in de aflevering zien hoe je zelf aanmaakblokjes / vuurstarters kunt maken. Een leuk duurzaam en origineel homemade cadeautje!

De aflevering van Eigen Huis & Tuin wordt uitgezonden op dinsdag 6 december om 17.00 uur op RTL 4.

Renee van der Bent aanmaakblokjes

Kruidenexpert Renée van Homemade with green

Renée organiseert met haar bedrijf Homemade with green onder andere wildpluk workshops en workshops over kruiden & eetbare bloemen. Ze wilt mensen inspireren om meer naar buiten te gaan en men te verbazen over wat er allemaal te vinden is. Afgelopen jaar spraken we haar over haar kruidenwandelingen. Renée: “Je hoeft niet ver te gaan om aan eetbare kruiden te komen. Als je de straat uit loopt, heb je op het eerste beste grasveldje al drie verschillende kruiden te pakken.”

Buijtenland van Rhoon

Zelf duurzame aanmaakblokjes maken

Het maken van deze aanmaakblokjes (of vuurstarters) is erg leuk om te doen en veel duurzamer dan aanmaakblokjes uit de winkel die vaak vol chemicaliën zitten. Renée van der Bent schrijf in haar blog hoe je zelf duurzame aanmaakblokjes kunt maken. Het is een leuk duurzaam en origineel homemade cadeautje.

duurzame aanmaakblokjes
Renee van der Bent aanmaakblokjes

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Struinroute

Struinroute

Verkooppunten

Boerderijwinkel Buytenhof