Proef Lokaal tijdens de Rotterdamse Daken Dagen

Tijdens de Rotterdamse Daken Dagen op 7 juni en 8 juni kun je met het mooiste uitzicht van Rotterdam heerlijke lokale producten proeven uit onder andere het Buijtenland van Rhoon.

Een samenwerking met Rotterdam de boer op!

 

Rotterdamse Daken Dagen Central Post

Eet Natuurlijk Lokaal op het dak

Wist je dat jij, met jouw winkelmandje én de keuzes op je bord, mee kunt bepalen hoe het boerenland en de natuur rond Rotterdam eruitzien?

In ons Rotterdamse ommeland is namelijk verrassend veel boerenland waar heerlijk voedsel wordt geproduceerd. Elke streek heeft, afhankelijk van de grondsoort, zijn eigen specialisatie en producten. Van kaas, melk, vlees en wijn, tot aardappels, groenten, granen en fruit. Je kunt dus een aardig winkelmandje vullen met producten uit de buurt.

Tijdens deze dakontmoeting waan je je in de wereld van lekker en lokaal eten. Er staat een proeverij van Eet Natuurlijk Lokaal (een initiatief van Rotterdam de boer op!) voor je klaar met lokale, natuurinclusieve producten uit de Rotterdamse ommelanden. Denk aan brood, een biertje, chips en proef het kersverse RotterBammetje ‘naar de kroten’. Kom proeven en geniet tegelijk van een spectaculair uitzicht over de streek waar deze producten vandaan komen.

Lees meer over Eet Natuurlijk Lokaal en Rotterdam de boer op!.

Proef het Buijtenland van Rhoon

Proef de producten uit het Buijtenland van Rhoon zoals de huttentutolie en huttentutzout van De Buytenhof op een lokaal broodje van de flora-akkers.

Huttentut

Huttentut is één van de oudste Nederlandse cultuurgewassen. Het oude, vergeten gewas wordt nu herontdekt vanwege de heerlijke olie uit de zaden. Daarnaast is het gewas goed voor de biodiversiteit en trekt het veel wilde bijen en andere bestuivers aan. Goed voor boer en voor de natuur dus. En vanwege het hoge omega-3 gehalte ook goed voor jou!

Flora-akkers

Graanakkers boden vroeger een bijzonder kleurrijk schouwspel met rode klaprozen, blauwe korenbloemen, witte kamilles, gele ganzenbloemen en paarse bolderikken. Deze soortenrijke akkers waren een normaal onderdeel van het traditionele akkerbouwsysteem. Met de modernisering van de landbouw zijn zij verdwenen uit het Nederlandse landschap. Een groot aantal soorten akkerkruiden is ernstig bedreigd geworden of zelfs uitgestorven. In het Buijtenland van Rhoon brengen we die zogenaamde akkerflora weer terug in de akkers, om de soorten te herstellen en om zo insecten en bestuivers aan te trekken. Lokale desembakkers zoals De Boulanger en Das Brot gebruiken de granen voor hun brood en lokale bierbrouwers zoals Vet & Lazy en De Vaanbrouwers voor ambachtelijk bier.

Rotterdamse Daken Dagen Central Post
Rotterdamse Daken Dagen Central Post

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Huttentutolie

huttentut de Buytenhof

Verkooppunten

Boerderijwinkel Buytenhof

Recreatie

Dag van de biodiversiteit Rotterdam