Samen maken we de oevers van het getijdegebied Oude Maas weer schoon. Help je mee?

Vereniging De Carnisse Grienden en de Lionsclub Rhoon Oude Maas nemen ook dit jaar de organisatie op zich van de jaarlijkse schoonmaak van de Grienden en het Klein Profijt. Dit jaar wordt de schoonmaak op twee zaterdagen georganiseerd. Op zaterdagmorgen 24 februari begeleiden de Lions alle vrijwilligers die aan de slag willen in het Klein Profijt. Een week later, op 2 maart, pakt de vereniging De Carnisse Grienden de rest van het Griendengebied aan.

Help mee op zaterdag 2 maart

Voor het Carnisse deel van de grienden verzamelen vrijwilligers vanaf 09.30 uur op het parkeerterrein van de Carnisse grienden bij de Koedoodse haven ter hoogte van het gemaal Breeman. Om 10.00 uur trekken jong en oud daar onder begeleiding het terrein in. Vanaf circa 12.00 uur staat de traditionele erwtensoep klaar en is er voor de deelnemende kinderen een versnapering.

De schoonmaak van het Rhoonse deel start ook om 10 uur vanaf het gebouw de Kopstoof, bij de ingang van de jachthaven Rhoon. Vanaf 9.30 uur kunnen de vrijwilligers zich hier verzamelen. Ook hier staat na afloop de erwtensoep klaar.  De lokale scoutinggroepen Fridtjof Nansen Groep 12 uit Barendrecht en Scouting Albrandswaard uit Poortugaal hebben aangegeven weer enthousiast mee te doen.

Alleen bij echt slecht weer gaat de schoonmaak niet door. Dit wordt dan vanaf vrijdagavond bericht via de websites van de organiserende verenigingen. (carnissegrienden.nl en lionsclubrhoon.nl). Bij twijfel kan ook voor informatie worden gebeld naar Roel van Woerden tel. 0653421994 (voor het Klein Profijt) of Leo Heezen tel. 0629622953 (Carnisse Grienden)

de grienden

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

De Grienden

Rhoonse Grienden herfstwandeling

Verkooppunten

Boerderijwinkel Buytenhof