Deze tekenworkshop staat in het teken van de Kievit!

In het Buijtenland van Rhoon is eind mei de Kievit te zien. Op 31 mei vertelt een expert ons meer over de Kievit, zijn leefgebied en leefgewoonten. Daarna maken we onder begeleiding van tekendocent Karima Klarenbeek een aantal (teken) studies maken van de Kievit, waardoor we de vogel nog beter leren kennen.

Je hoeft geen teken-ervaring te hebben om mee te doen met deze workshop. Tussendoor geniet je van lekkere lokale hapjes en drankjes uit de polder.

Praktische informatie

Wanneer: 31 mei 2024

Waar: De Weelde Natuur, Molenpolderse Zeedijk 6 in Rhoon

Tijd: 13.30-16.00u

Kosten: €32,50

Inclusief alle tekenmaterialen, koffie, thee en iets lekkers

Opgeven kan via www.deweeldenatuur.nl

Kieviten in het Buijtenland van Rhoon 

De kievit is een echte weidevogel die broedt op de akker. Samen met vrijwilligers markeert Sovon Vogelonderzoek Nederland de kievitsnesten in de polder. Ze worden opgenomen in een app en er wordt een stok bij geplaatst als markering. Zo kunnen de boeren er rekening mee houden tijdens de verschillende werkzaamheden in het veld. 

Kieviten zijn pionierssoorten, dat betekent dat ze houden van kale gronden zoals graslanden en akkers met korte gewassen. Dankzij de aanleg van lage natuurvriendelijke oevers kunnen kievitskuikens makkelijk voedsel zoeken aan de rand van het water. 

Kievit Buijtenland van Rhoon

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!