Wandelroute door het Buijtenland van Rhoon

Maak je klaar voor een leuke activiteit: een wandelroute door het Buijtenland van Rhoon! Kom lekker wandelen in het Buijtenland van Rhoon, geniet van de natuur, eet wat lekkers en luister onderweg naar mooie verhalen van ervaren gidsen over dit eeuwenoude poldergebied. De route start bij De Buytenhof.

 

Wandelroute

De wandelroute

Voor vertrek drink je een kop koffie of thee in de theeschenkerij van De Buytenhof, terwijl je kennismaakt met de gids. Daarna start de wandeling. De tocht duurt zo’n 1,5 uur en voert langs verschillende markante plekken op de boerderij.

De ervaren en deskundige gids vertelt je alles over de ontwikkelingen in de polder, over het ontstaan van de boerderij en over boeren met oog voor de natuur. Neem je verrekijker mee en laat je verrassen door de mooiste vergezichten. Ontdek de schoonheid van het Hollandse platteland en laat je inspireren door het verhaal dat onze eeuwenoude polders vertellen.

Je wandelt dwars door de velden langs de teelt van boer Wiard. Je struint langs oude boerderijen, over smalle sloten en tenslotte door de boomgaard. Om uiteindelijk te genieten van een welverdiende lunch in de theeschenkerij.

Op de foto met de bloesem: gids Maarten Dijksman.

Praktische informatie

Datum: donderdag 11 mei
Tijd: 11.00 uur
Start: De Buytenhof
Kosten: €32,50 per persoon. Dit is inclusief koffie of thee met iets lekkers en een luncharrangement.

Tickets kun je bestellen kan via onderstaande link.

Struinroute

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Struinroute

Struinroute

Verkooppunten

Boerderijwinkel Buytenhof

De polder

Dag van de biodiversiteit Rotterdam