Aanplant van het nieuwe Griendje

Op 15 en 18 februari 2023 zijn er maar liefst 500 wilgen uitgezet in een nieuw griendje in het Buijtenland van Rhoon. Voor die bijzondere aanplant kwamen er vele vrijwilligers helpen! Het nieuwe griendje ligt aan het begin van de Schenkeldijk in Rhoon.

Dit is een samenwerking tussen de vereniging De Carnisse Grienden (DCG) en het Buijtenland van Rhoon.

Aanplant griendje Buijtenland van Rhoon

Schenkeldijk

Aan de mooie Schenkeldijk lag een stukje land rustig te wachten totdat wij deze winter de handen uit de mouwen staken om een nieuw griendje in te richten. Op deze plek heeft ooit al een geriefbosje met wilgen gestaan, waarvan het hout werd gebruikt voor het maken van gereedschap of in de kachel.

Bekijk de video van de aanleg van het griendje

Schenkeldijk

“Er is genoeg te doen voor volwassenen en kinderen”

Levende wilgen tentoonstelling

Dit griendje zal nadrukkelijk functioneren als een levende wilgen tentoonstelling door middel van een diversiteit aan wilgensoorten, verschillende knot-technieken en zelfs een wilgenbank om van het uitzicht te genieten. Ook zal de werkgroep door de seizoenen heen activiteiten organiseren die de nadruk leggen op het ambachtelijk gebruik van wilgenhout met als doel deze bijzondere cultuurhistorie beleefbaar te maken. Ook zal de geneeskrachtige werking van wilgenbast aandacht krijgen in workshops en eventuele streekproducten

Aanplant griendje Buijtenland van Rhoon

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Streefbeeld Plus

Hoogstamboomgaard juli 2022 appels cider

Verkooppunten

Boerderijwinkel Buytenhof