Dromen van een Buytenkans!

Als kind droomde Joëla Overmeer van een groot wit huis in de polder. Buiten in het groen met veel dieren. Vier jaar geleden kwam haar droom uit. Samen met haar man Stefan kocht ze aan de Lageweg een mooi stulpje. “Dit is zo’n prachtige plek. De rust en ruimte die je hier aantreft, wil ik graag met anderen delen.”

Pruimen plukken

Joëla plukt samen met haar dochters pruimen

Na functies in de zorg en het toerisme, werkt Joëla nu aan het ondernemerschap. In het Buijtenland van Rhoon wil zij een Bed & Breakfast openen. Het liefst zo snel mogelijk. Naast haar huis staat een schattig huisje dat nu als opslag dient. “Deze willen we omtoveren in een gezellig onderkomen voor één of twee personen. Dertig m2 oppervlakte met mijlenver uitzicht.”

Sinds het najaar van 2018 is Joëla lid van de gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon. Binnen deze coöperatie werken boeren, recreatieondernemers, natuurliefhebbers en verenigingen samen aan een duurzame toekomst. Een gebied waar je de boodschappen direct bij de boer haalt, aangenaam kunt toeven en waar zeldzame akkervogels en -planten weer de ruimte krijgen.

Groen Surprise ei
Joëla zelf is opgegroeid in IJsselmonde. “Eén van mijn eerste baantjes was hier in Rhoon. Op mijn fiets reed ik via de Korte Koedood, de Essendijk af richting het centrum van Rhoon. Prachtig vond ik het. Vanuit de drukke stad, de stilte in fietsend. Zo verrassend. Net een groen surprise ei.”

Na de geboorte van hun twee dochters ontstond bij Joëla en Stefan het plan een Bed & Breakfast aan huis te beginnen. In Drenthe lag er een kans voor het grijpen. “We konden een lopende B&B kopen en gelijk van start. Maar ons hart lag hier en we besloten ervan af te zien. Gelukkig kwam dit huis op ons pad. Heel mooi gelegen, direct na een bochtje aan de Lageweg. Echt een tref. We noemen onze B&B dan ook ‘De Buytenkans’.”

Pruimenpluk

Aanvraag vergunning
Hoewel Joëla liever gister dan vandaag De Buytenkans wil openen, zijn er nog wat stappen te doorlopen. “Het eerste ontwerp voldeed niet aan de regels van de gemeente Albrandswaard. Een B&B moet in of aan het hoofdgebouw vast zitten. Hierop hebben we het ontwerp aangepast door een doorgang te maken tussen beide gebouwen.” Binnenkort vindt een gesprek met een aannemer plaats om het financiële plaatje inzichtelijk te krijgen. Als dit positief uitpakt, volgt opnieuw een gang naar de gemeente. “Hopelijk lukt het dan wel.”

Joëla wil graag pruimenjam maken voor haar toekomstige gasten

Uitzicht Buytenkans

Rust en ruimte

Groene missie
Onzekere tijden dus. Is het wachten de moeite waard? “Zeker weten. Deze plek is uniek. De kracht zit ‘m in de nabijheid van een wereldstad, en de rust en ruimte van het platteland.” Daarnaast wil Joëla hotelkwaliteit bieden. “Gastvrijheid heb ik van huis uit meegekregen. Het was altijd de ‘zoete inval’ bij ons thuis. Dat welkome gevoel en mensen tot rust laten komen, is mijn missie voor deze B&B. “
Of je nu op stedentrip bent, van lange fietstochten houdt of op zakenreis bent; iedereen die op zoek is naar rust en ruimte is straks welkom op De Buytenkans in het enige echte Buijtenland van Rhoon.

Meer informatie:
Wil je meer weten over de plannen voor B&B De Buytenkans aan de Lageweg 2 in Rhoon? Mail gerust naar Joëla Overmeer-Quist, benbdebuytenkans@gmail.com