Kruidenwandeling in het Buijtenland van Rhoon

 

Wist je dat heel veel soorten onkruid, struiken en zelfs bomen eetbaar zijn? Dat je het steeltje van de paardenbloem bijvoorbeeld als composteerbaar rietje kunt gebruiken? Dit jaar organiseert Homemade with green kruidenwandelingen in het Buijtenland van Rhoon. Tijdens de kruidenwandeling leer je wat de natuur allemaal te bieden heeft.

kruidenwandeling Buijtenland van Rhoon

Onkruid bestaat niet

Nog geen eeuw geleden was het nog heel normaal om je dieet aan te vullen met wilde kruiden en bloemen. Dat ‘onkruid’ in jouw (moes)tuin is misschien wel een heel gezonde groente waar je helemaal niets voor hebt hoeven doen. Wil jij ook ontdekken wat de natuur jou te bieden heeft? Kom mee op stap met Homemade with green, en jouw wandelingen in de natuur zullen voortaan nooit meer hetzelfde zijn.

Wat ga je doen?  

  • Je maakt een wandeling in de mooie polder van het Buijtenland. Onderweg vertelt Homemade with green je van alles over de eetbare natuur om ons heen en nog veel meer leuke weetjes over kruiden, struiken en zelfs bomen.
  • Je leert hoe je deze kruiden kunt herkennen
  • Je krijgt een lekkere wildpluksnack en een ‘wilde’ kruidenthee zodat je ook kunt proeven wat je hebt gezien.
  • Je krijgt een digitale hand-out met de wilde eetbare kruiden en leuke recepten.
kruidenwandeling Buijtenland van Rhoon

Praktische informatie

Dit is een educatieve wandeling in een beschermd natuur gebied, er mag dus niet geplukt worden op de locatie zelf. Wel krijg je alle handvatten om dit veilig te proberen in bijvoorbeeld je eigen tuin of in een gebied waar je wel toestemming hebt om dit te doen.

Wanneer

Zaterdag 16 april & zaterdag 28 mei 2022

Hoe laat

14:00 - 16:00 uur

Waar

Verzamelen op de parking van de Zevenmeet om 13.50 (wandeling duurt ongeveer 2 uur)

Kosten

€ 22,50 voor volwassenen

€ 12.50 voor kinderen vanaf 8 jaar - 18 jaar

Kinderen tot 8 jaar gratis (het is een lange wandeling met veel informatie die wellicht wat lastiger is voor kinderen onder de 6 jaar).