Kruidenwandeling in het Buijtenland van Rhoon

Wist je dat heel veel soorten onkruid, struiken en zelfs bomen eetbaar zijn? Dat je het steeltje van de paardenbloem bijvoorbeeld als composteerbaar rietje kunt gebruiken? Dit jaar organiseert Floresque kruidenwandelingen in het Buijtenland van Rhoon. Tijdens een kruidenwandeling leer je wat de natuur allemaal te bieden heeft.

kruidenwandeling Buijtenland van Rhoon

Onkruid bestaat niet

Nog geen eeuw geleden was het nog heel normaal om je dieet aan te vullen met wilde kruiden en bloemen. Dat ‘onkruid’ in jouw (moes)tuin is misschien wel een heel gezonde groente waar je helemaal niets voor hebt hoeven doen. Wil jij ook ontdekken wat de natuur jou te bieden heeft? Kom mee op stap met Floresque, en jouw wandelingen in de natuur zullen voortaan nooit meer hetzelfde zijn.

Wat ga je doen?  

  • Je maakt een wandeling in de mooie polder van het Buijtenland. Onderweg vertelt Floresque je van alles over de eetbare natuur om ons heen en nog veel meer leuke weetjes over kruiden, struiken en zelfs bomen.
  • Je leert hoe je deze kruiden kunt herkennen
  • Je krijgt een lekkere wildpluksnack en een ‘wilde’ kruidenthee zodat je ook kunt proeven wat je hebt gezien.
  • Je krijgt een digitale hand-out met de wilde eetbare kruiden en leuke recepten.
kruidenwandeling Buijtenland van Rhoon

Praktische informatie

Dit is een educatieve wandeling in een beschermd natuur gebied, er mag dus niet geplukt worden op de locatie zelf. Wel krijg je alle handvatten om dit veilig te proberen in bijvoorbeeld je eigen tuin of in een gebied waar je wel toestemming hebt om dit te doen. Bekijk de agenda om je aan te melden voor een van de wandelingen.

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!