Deze tekenworkshop staat in het teken van de Ree!

In het Buijtenland van Rhoon loopt een kudde reeën. Ze zijn vaak goed te zien in de polders. Op 1 maart 2023 gaan we ons verdiepen in de Ree. Gebiedsbeheerder Arjan Ponsen komt langs en vertelt meer over de Ree, zijn leefgebied en leefgewoonten. Daarna maken we onder begeleiding van tekendocent Karima Klarenbeek een aantal (teken) studies maken van de ree, waardoor we hem nog beter leren kennen.

Je hoeft geen teken-ervaring te hebben om mee te doen met deze workshop. Tussendoor geniet je van lekkere lokale hapjes en drankjes uit de polder. 

Praktische informatie

Wanneer: 1 maart 2024

Waar: De Weelde Natuur, Molenpolderse Zeedijk 6 in Rhoon

Tijd: 13.30-16.00u

Kosten: €32,50

Inclusief alle tekenmaterialen, koffie, thee en iets lekkers

Opgeven kan via www.deweeldenatuur.nl

tekenworkshop ree reeën

Reeën in het Buijtenland van Rhoon 

Als je over de Essendijk in het Buijtenland van Rhoon wandelt is de kans groot dat je reeën ziet! Gebiedsbeheerder Arjan legt uit: “In de winterperiode zijn reeën makkelijk te zien, want dan zoeken elkaar op. Reeën leven in de het voorjaar en in de zomer in kleine familieverbanden zoals een geit met haar kalfjes. De bokken leven meestal alleen.”

Reeën zijn interessante dieren en weten zich makkelijk aan te passen aan cultuurlandschap in Nederland. Daarnaast zijn het echte fijnproevers, want ze eten alleen lekkere dingen uit de natuur, zoals kruiden en jonge blaadjes. 

broedseizoen Arjan verrekijker (2023)

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Napoleondag

Napoleondag Buijtenland van Rhoon Erwingraphy

De polder

Dag van de biodiversiteit Rotterdam