Herfst in het Buijtenland van Rhoon

De natuur kleurt rood, geel en oranje. Het is herfst! Dé tijd om lekker naar buiten te gaan en te genieten van de prachtige kleuren om je heen. In het Buijtenland van Rhoon is er in de herfst en herfstvakantie genoeg te doen voor kinderen en volwassenen. Wij geven vijf tips.

Rhoonse Grienden

1. Wandelen in de grienden

De grienden zijn heel het jaar door mooi, maar in de herfst is het er helemaal prachtig. De Carnisse en Rhoonse grienden liggen buitendijks en het gebied staat onder invloed van de getijdenwerking van de zee.  Daardoor staan wilgenbomen twee keer per dag onder water. Dit geeft een enorme rijkdom aan planten en dieren. In de herfst ontdek je paddenstoelen in alle vormen en kleuren.

Rhoonse Grienden
Rhoonse Grienden

2. Het Kabouterpad

Wist je dat er in de Johannapolder kabouters wonen? Ontdek het tijdens een wandeling op het kabouterpad van Abel. Met een puntmuts op loop je een route van ongeveer 1 kilometer. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten bij elke tuinkabouter. Na afloop krijg je een kabouterdiploma. Reserveren via Abel Activiteiten.

Kabouterpad

3. Struinroute langs groenten en bloemen

Ook in de herfst kun je lekker struinen langs de gewassen van De Buytenhof. Je ziet pompoenen, rode kool, boerenkool en nog veel meer. Zo ervaar je de boerenpolder van binnenuit. Start de Struinroute bij de ingang van De Buytenhof en volg de gele paaltjes. Wat ontdek jij allemaal tijdens het struinen?

Struinroute_oktober
Struinroute herfst

De herfst is het oogstseizoen. Koop jij al lokaal? Bekijk onze verkooppunten!

4. Pompoenen halen bij boeren en lekkere soep maken

Denk je aan herfst, dan denk je aan pompoenen. Bij verschillende boerderijwinkels in het Buijtenland van Rhoon koop je zelf pompoenen. Lekker vers van het land. Je kunt er een lekker winters gerecht van maken of uithollen voor Halloween.

pompoenen

5. Lunchen bij De Boulanger Rhoon

Uitgewandeld? Ga dan lekker lunchen bij De Boulanger in het dorp Rhoon. De bakkerij gebruikt graan van de boeren uit het Buijtenland van Rhoon om elke dag vers brood mee te bakken. De borrelplank is echt een aanrader of neem een taartje, iedere week staat er iets nieuws op het menu.

De Boulanger Rhoon
De Boulanger Rhoon

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Herfstwandeling

Herfstwandeling

Verkooppunten

Boerderijwinkel Buytenhof