Herfstvakantie in het Buijtenland van Rhoon

De natuur kleurt rood, geel en oranje. Het is herfst! Dé tijd om lekker naar buiten te gaan en te genieten van de prachtige kleuren om je heen. In het Buijtenland van Rhoon is er in de herfst en herfstvakantie genoeg te doen voor kinderen en volwassenen. Wij geven leuke, groene tips.

#lekkernaarbuijten

Rhoonse Grienden

1. Wandelen in de grienden

De grienden zijn heel het jaar door mooi, maar in de herfst is het er helemaal prachtig. De Carnisse en Rhoonse grienden liggen buitendijks en het gebied staat onder invloed van de getijdenwerking van de zee.  Daardoor staan wilgenbomen twee keer per dag onder water. Dit geeft een enorme rijkdom aan planten en dieren. In de herfst ontdek je paddenstoelen in alle vormen en kleuren.

Rhoonse Grienden
Rhoonse Grienden

2. Kinderworkshops in de herfstvakantie

Haal de herfst in huis met een mooi pompoenstukje! De kinderworkshop pompoenstukje maken is weer terug op boerderij de Buytenhof. Er zijn ook andere (kinder)workshops, zoals Mozaïeklichtje maken, koekjes bakken of natuursoep maken.

Reserveer een plekje op de website van De Buytenhof.

pompoenen

3. Klim door de herfst

Kom dan klimmen, klauteren en tokkelen bij het Abel. Het klimbos aan de rand van Rhoon is een unieke ervaring!

Reserveren via Abel Activiteiten.

De herfst is het oogstseizoen. Koop jij al lokaal? Bekijk onze verkooppunten!

4. Pompoenen halen bij boeren en lekkere soep maken

Denk je aan herfst, dan denk je aan pompoenen. Bij verschillende boerderijwinkels in het Buijtenland van Rhoon koop je zelf pompoenen. Lekker vers van het land. Je kunt er een lekker winters gerecht van maken of uithollen voor Halloween.

pompoenen

5. Lunchen bij De Boulanger Rhoon

Uitgewandeld? Ga dan lekker lunchen bij De Boulanger in het dorp Rhoon. De bakkerij gebruikt graan van de boeren uit het Buijtenland van Rhoon om elke dag vers brood mee te bakken. De borrelplank is echt een aanrader of neem een taartje, iedere week staat er iets nieuws op het menu.

De Boulanger Rhoon
De Boulanger Rhoon

6. Struinroute langs de velden

Ook in de herfst kun je lekker struinen langs de laatste gewassen van De Buytenhof. Je ziet o.a. pompoenen, rode kool, boerenkool. Neem een verrekijker mee om vogels te spotten. Zo ervaar je de boerenpolder van binnenuit. Start de Struinroute bij de ingang van De Buytenhof en volg de gele paaltjes. Wat ontdek jij allemaal tijdens het struinen? Tip: trek je kaplaarzen aan!

Struinroute_oktober
Struinroute herfst

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Herfstwandeling

Herfstwandeling

Verkooppunten

Boerderijwinkel Buytenhof