Struinroute door het Buijtenland van Rhoon

Op de Polderdag 2023 wordt de Struinroute uitgebreid met een aantal nieuwe paden! De route loopt dwars door de polder, langs de gewassen van de Buytenhof. Door de aanleg van bruggen en planken ontstaat een route waardoor je echt middenin de polder zit. Een plek waar je normaal gesproken niet kunt komen. De route is ongeveer 2,5 - 3 kilometer en daardoor ook zeer geschikt voor kinderen!

De route kan het hele jaar gelopen worden.

Volg je ons al op Instagram? Of Facebook?

struinroute

Blik op de toekomst

Struinpaden maken onderdeel uit van de wandelroutes in het gebied. Struinen door de polders geeft de wandelaar een unieke beleving van het landschap. Landschapsarchitect Peter Verkade die betrokken is bij de inpassing van de struinpaden legt uit waarom het gebied zo bijzonder is: ”Het is landschappelijk zo puur. Alle stappen die zijn gezet sinds 1400 zie je nog zo goed terug in dat landschap.”

Struinroute

De struinroute loopt dwars door de polder, langs de gewassen van de Buytenhof. Door de aanleg van bruggen en planken ontstaat een route waardoor je echt middenin de polder zit. Een plek waar je normaal gesproken niet kunt komen. Landschapsarchitect Peter legt uit waarom dat bijzonder is: “Het is zo’n verschil of je in de polder loopt of het vanaf de rand beleeft. Straks kun je het landschap en de agrarische productie echt beleven, want dan loop je naast de gewassen, in plaats van dat je er overheen kijkt.”

struinroute
struinroute
struinroute

Benieuwd wat anderen ervan vonden?

Merel Wilschut van de Groene Meisjes schreef er deze leuk blog over en het verslag van Thegreenlist lees je hier.

struinroute

Beleef de unieke polder van van Rhoon en kom Lekker naar Buijten!

Buijtenland van Rhoon

Het Buijtenland van Rhoon is een prachtig stukje cultuurhistorische polderlandschap. Wij zijn de eerste in Nederland die landbouw, natuur en recreatie op deze schaal en intensiteit met elkaar verbindt. Op deze plek willen boeren, recreatieondernemers, natuurliefhebbers en verenigingen laten zien hoe het ánders kan. Landbouw met respect voor de natuur. Met aandacht voor eerlijk voedsel. Geteeld dichtbij de afzetmarkt.