Duurzame influencers bezoeken het Buijtenland van Rhoon

Deze zomer is er zoveel te beleven in de polder, dat mogen meer mensen weten! Half juli waren vier influencers uitgenodigd in het Buijtenland van Rhoon om meer bekendheid te krijgen voor het gebied en de bijzondere gewassen te laten zien. Op initiatief van Ontdek IJsselmonde en het Buijtenland van Rhoon ontdekten ze de nieuwe Struinroute, de Zegenpolder en proefden ze natuurinclusieve producten zoals huttentolie en de Rhoonse wijze.

v.l.n.r. Anja Jongejan (Buijtenland van Rhoon), Natascha Hokke (de Boswachtert), Merel (de Groene Meisjes), Cilla (SavageCilla.nl), Arjan Ponsen (gebiedsbeheerder), Saskia (thegreenlist.nl), Merel (Ontdek IJselmonde), Pauline Schouwenburg (Buijtenland van Rhoon).

Bloggerstour influencers

Een impressie van de dag

Influencers bloggen en posten steeds vaker over een groene en gezonde lifestyle. Vier bekende influencers waren uitgenodigd. Merel Wildschut, bekend van De Groene Meisjes tipt haar 26.5K volgers over leuke duurzame plekken in Rotterdam en omgeving. Samen met SavageCilla, thegreenlist.nl en de Boswachtert werden ze rondgeleid door gebiedsbeheerder Arjan Ponsen om hun volgers te inspireren.

Picknick in de Zegenpolder

Na de Struinroute volgt een picknick in de Zegenpolder. In het veld krijgen de influencers een lunch van lokale producten. Tijd om terug te blikken. Merel: ,,Leuk om nu te weten dat er zoveel wordt ingezet op biodiversiteit en hoe dat gaat. Je hoort wel als kreet: ‘biodiversiteit vergroten’, maar hoe werkt dat eigenlijk? Vond ik interessant.” Thegreenlist.nl vult aan: ,,Afgelopen jaar ben ik bij meerdere initiatieven geweest van voedselbos tot biologische landbouw en dit geeft echt een andere kijk erop, kleinschalig en natuurinclusief. En dat zo dichtbij de stad.” Merel: ,,Daar ben ik opnieuw door verrast. Ik was vorig jaar al helemaal blown away door de grienden en nu zie je weer een heel ander stuk. Echt leuk om aan mensen in de stad te laten weten dat er op tien kilometer afstand zoiets moois te zien is. Thegreenlist.nl: ,,Je waant je gewoon in Zuid-Frankrijk, en dat op tien kilometer van je huis. Vakantievibes!”

Bloggerstour 2022_huttentut

Benieuwd wat ze ervan vonden?

Merel Wilschut van de Groene Meisjes schreef er deze leuk blog over en het verslag van Thegreenlist lees je hier. Op onze Instagrampagina zie je nog meer foto's van de dag.

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Buijtenland van Rhoon

In het Buijtenland van Rhoon willen boeren, recreatieondernemers, natuurliefhebbers en verenigingen laten zien hoe het ánders kan. Landbouw met respect voor de natuur. Met aandacht voor eerlijk voedsel. Geteeld dichtbij de afzetmarkt.