Abel Buijtenbier: lokaal gebrouwen en gedronken

Boer, brouwer én restauranthouder werken samen. Vanaf februari 2025 heeft Restaurant Abel een eigen biertje: Abel Buijtenbier! Het is een Hefe Weizen op Rhoonse wijze. Dit tarwebier is een lichttroebel, blond tarwebier met een frisse afdronk.

Lees hier het verhaal van deze unieke lokale samenwerking!

Abel Buijtenbier

Lokaal geteeld

De tarwe komt uit de polders van uit het Buijtenland van Rhoon. Dit wordt op natuurinclusieve wijze geteeld: op flora-akkers vol bloemen en akkerplanten die de biodiversiteit vergroten. Weizen betekent tarwe en dat proef je terug in dit 100% tarwebier met tarwe uit het Buijtenland van Rhoon.

Abel Buijtenbier

Lokaal gebrouwen

De Vaanbrouwers is een echt familiebedrijf. Vader, moeder, zoon, dochter, twee familie's b(r)ouwen hier een mooi lokaal product! Vaanbrouwers: "Wij zijn zowat de enige brouwers die écht een lokaal biertje maken." In januari 2025 verhuisde de bierbrouwerij van Barendrecht naar de polders van het Buijtenland van Rhoon. Nog dichterbij het graan.

Op woensdagen kun je door het raampje gluren! En als er tijd is, dan staan ze graag klaar voor een praatje.

De Vaanbrouwers - bierbrouwerij Vlakkenburg - Buijtenland van Rhoon

Lokaal gedronken

Restaurant Abel zit aan de rand van het Buijtenland van Rhoon en heeft van alles te doen voor jong en oud. Vele bezoekers strijken neer op het terras of aan in de gezellige binnenruimte. En vanaf februari 2025 staat het Abel Buijtenbier, een samenwerking tussen Abel Restaurant, de Vaanbrouwers en het Buijtenland van Rhoon, op de menukaart!

Abel Buijtenbier

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Buijtenland van Rhoon

In het Buijtenland van Rhoon willen boeren, recreatieondernemers, natuurliefhebbers en verenigingen laten zien hoe het ánders kan. Landbouw met respect voor de natuur. Met aandacht voor eerlijk voedsel. Geteeld dichtbij de afzetmarkt.