Ontdek het Buijtenland van Rhoon op de fiets. Fiets de Buijtenroute!

Dit hele jaar kun je een leuke fietstocht maken in de natuurvriendelijke polders van het Buijtenland van Rhoon. Er zijn twee startlocaties: de Buytenhof in Rhoon en Abel restaurant in Poortugaal. Onderweg luister je naar mooie verhalen over dit eeuwenoude poldergebied en geniet je van een rugzak vol lekkers. Wil je de route op eigen houtje fietsen? Dat kan ook, via deze link.

De Buijtenroute
De Buijtenroute

Fietstocht in de buurt van Rotterdam

Niks zo lekker dan op je stalen ros met de wind door je haren genieten van een mooie landelijke omgeving. En dat aan de rand van Rotterdam. De Buijtenroute gaat door het Buijtenland van Rhoon, een eeuwenoude polder. De tijd lijkt hier stil te staan. Maar niets is minder waar. In deze polder wordt op grote schaal gepionierd met nieuwe vormen van natuurinclusief boeren. 

De Buijtenroute

Nieuwe vorm van boeren

Om akkervogels- en bloemen op het platteland (opnieuw) te kunnen zien en horen, zet het Buijtenland van Rhoon zich in voor deze duurzame manier van boeren. Want boerenlandvogels verdwijnen in hoog tempo. In het Buijtenland van Rhoon doen we daar wat aan. Bijvoorbeeld door de aanleg van bloemrijke akkerranden, natuurvriendelijke waterovergangen, rietzones en het verbouwen van historische gewassen die de bodem doen herleven. Hoe dit precies in zijn werk gaat, kun je zien en horen tijdens deze fietstocht.

Podcast bord

Een rugzak voor lokale lekkernijen!

Bij de Buytenhof of bij Abel restaurant kun je een rugzak vol lekkers ophalen, inclusief een routekaart. Onderweg zijn er podcasts te beluisteren over de geschiedenis en de toekomst van het Buijtenland van Rhoon. Van vlas, wilde bijen, kipcaravan tot hoogstamfruit. Er valt van alles te ontdekken. Met een korte stop voor een lekkere muffin, kopje koffie of flesje sap uit eigen boomgaard. En wat dacht je van een poldermelk ijsje, nu de temperaturen weer omhoogschieten? Dit allemaal krijg je mee in je rugzak!

Fiets de Buijtenroute

Reserveren

De fietstocht 'De Buijtenroute' is 22,5 kilometer lang. Een ingekorte versie is ook mogelijk en je kunt de route ook wandelen. Reserveer minimaal een dag van tevoren via de website van De Buytenhof of Abel Activiteiten. Deelname kost € 7,50 per persoon. Naast een mooie tocht, krijg je hiervoor een rugzak met producten uit het gebied. Heerlijk voor onderweg! Na de tocht kun je de rugzak mee naar huis nemen. Handig voor een volgend bezoek.

Even weg uit de drukte? Kom lekker naar Buijten!

Lees hier de ervaring van REiSREPORT.

recreatie Buijtenland van Rhoon
bijen