Verbouwing boerderij De Vlakkenburg van start

Op 15 augustus a.s. is de renovatie/verbouwing van boerderij De Vlakkenburg gestart. De voormalige boerderij doet nu dienst als kantoor- en ontvangstruimte voor de Gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon. De provincie Zuid-Holland, eigenaar van de boerderij, en de gebiedscoöperatie, huurder, hebben gezamenlijk besloten tot renovatie/verbouwing van de boerderij tot tijdelijk multifunctioneel gebouw voor de Gebiedscoöperatie. Het kantoor van de Gebiedscoöperatie is verhuisd naar een tijdelijke kantoorruimte op Kleidijk 88 in Rhoon.

Verbouwing Vlakkenburg

Multifunctionele ruimte

In de toekomst zal naar verwachting bij een van de toegangspoorten naar het Buijtenland van Rhoon een bezoekerscentrum worden gerealiseerd. Tot die tijd zal De Vlakkenburg een deel van die multifunctionele functie overnemen en krijgt de voormalige boerderij, naast de kantoorfunctie, een geschikte ruimte voor het ontvangen van groepen en organiseren van bijeenkomsten en activiteiten. De buitenkant zal grotendeels hetzelfde blijven, maar aan de binnenkant verandert de indeling. Zo zal er op de tweede verdieping een grote ruimte ontstaan met zicht op de kap. Beneden wordt de ruimte ook voor minderinvaliden toegankelijk gemaakt.

Duurzaam bouwen

Uitgangspunt bij de renovatiewerkzaamheden is biobased bouwen, passend bij de doelen zoals opgenomen in het Streefbeeld van de Gebiedscoöperatie. RoosRos Architecten, aannemer Van Leeuwen en andere betrokken partijen zijn de laatste hand aan het leggen aan de voorbereidingen. Er wordt gekeken hoe er gebruik kan worden gemaakt van duurzame bouwmaterialen uit het gebied en op het dak van de boerderij komen zonnepanelen te liggen. Een ander uitgangspunt bij de werkzaamheden is dat het gebouw in de toekomst vrij eenvoudig kan worden verbouwd om weer een andere functie te vervullen.

Verbouwing Vlakkenburg

Impressie van De Vlakkenburg na de verbouwing. Bron: RoosRos Architecten

Tijdelijk andere kantoorruimte

Het stafbureau van de Gebiedscoöperatie zal tijdens de werkzaamheden tijdelijk kantoor houden bij in Rhoon op Kleidijk 88. Naar verwachting is de verbouwing na zes tot negen maanden afgerond.

Verbouwing Vlakkenburg

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Buijtenland van Rhoon

In het Buijtenland van Rhoon willen boeren, recreatieondernemers, natuurliefhebbers en verenigingen laten zien hoe het ánders kan. Landbouw met respect voor de natuur. Met aandacht voor eerlijk voedsel. Geteeld dichtbij de afzetmarkt.

Over de gebiedscoöperatie

streefbeeld Buijtenland van Rhoon

Natuurinclusieve landbouw

vlas