Wandeling naar archeologische opgraving in de Portlandpolder

Op zaterdag 9 september is het Open Monumentendag in Rhoon. We organiseren o.a. twee exclusieve wandelingen naar de bijzondere archeologische opgraving die is gedaan tijdens de aanleg van de natuurvriendelijke oevers.
Archeologische opgraving in het Buijtenland van Rhoon

Archeologische opgraving

Tijdens de aanleg van de natuurvriendelijke oevers werd in de Portlandpolder een hele bijzondere vondst gedaan. Resten van de oude Portlandsche Molen bleken nog onder de grond te liggen.

Exclusieve wandeling

Tijdens de Open Monumentendag zijn er twee exclusieve wandelingen naar de opgraving onder leiding van een gids. Naast de funderingsresten zijn er ook gebruiksvoorwerpen gevonden rondom de molen die veel vertellen over het dagelijks leven van de molenaar. De gids vertelt er alles over. Er zijn twee wandelingen: de eerste is van 10.00 - 11.30 uur en de tweede van 14.00 - 15.30 uur. Tickets zijn 7,00 euro en er is plek voor maximaal 20 deelnemers. Vol = vol. Aanmelden en meer informatie via onderstaande link.

 

Open Monumentendag Portlandhoeve

Datum: zaterdag 9 september 2023

Tijd: van 10.00 tot 17.00 uur

Adres: Bij de Portlandhoeve in Rhoon ( Veerweg 3)

Bij de boerderij zijn beperkt parkeerplekken aanwezig. Kom bij voorkeur op de fiets.

Open Monumentendag Albrandswaard

Tijdens de Open Monumentendag worden er in Albrandswaard nog meer bijzondere monumenten opengesteld zoals het kasteel in Rhoon en de Dorpskerk. Bekijk het overzicht van deelnemende locaties hier.

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Napoleondag

Napoleondag Buijtenland van Rhoon Erwingraphy

De polder

Dag van de biodiversiteit Rotterdam