De Leidingenstraat: Grootste snelweg onder de grond Veel mensen weten niet dat er onder hun voeten de grootste snelweg van Nederland ligt: De Leidingenstraat. Ook in het Buijtenland van Rhoon ligt een deel van het
Natuurvereniging De Carnisse Grienden viert 50-jarig jubileum In 1971 verenigden een aantal bezorgde burgers zich in het actiecomité “Red de Carnisse Grienden” met als doel het opspuiten van het natuurhistorische griendengebied langs de Oude Maas
Nieuw lid van de coöperatie: Bierbrouwers Vet & Lazy Wat een nieuws! Bierbrouwers Vet & Lazy zijn lid geworden van gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon. De brouwers zijn al lange tijd bezig met duurzaamheid en circulariteit
Proef lokale honing van De Kleine Imkerij in Het Buijtenland van Rhoon “Bijen houden is prachtig! Als imker is het leuk om te zien hoe goed bijen samenwerken en wat voor oplossingen ze voor verschillende
De groentes van Gert van Herk. Gisteren geoogst, vandaag op de Rotterdamse Oogstmarkt. Het is zeven uur in de ochtend als we in de zomer van 2021 aankomen bij tuinder Gert van Herk in het Buijtenland
Rhoons Blond van de Vaanbrouwers: Geen chemie, weinig kilometers, echte ambacht 18-06-2021 Water, gerst, hop en liefde, dat zijn de ingrediënten van een lekker biertje. Maar waar komt de gerst eigenlijk vandaan? Dat is vaak niet
Buijtenland van Rhoon: vooruitstrevend in natuurinclusieve landbouw In het Buijtenland van Rhoon telen de boeren op zo’n 300 hectare grond natuurinclusief. Bij deze vorm van landbouw werken boer en natuur voor elkaar. Wiard Visser van
Bestuurswisseling Michiel Houtzagers en Leo Heezen Leo Heezen is een echte Buijtenlander. Hij groeide op tussen de grienden en zijn geboortehuis staat in de Zegenpolder. Nadat hij jaren echt in het buitenland zat, in Brussel
Willem Vrijenhoek, jager en bestuurslid Wildbeheereenheid Eiland IJsselmonde, over faunabeheer De natuur in evenwicht houden, dat is het belangrijkste aspect van faunabeheer. In de faunacomissie werken jagers, agrariërs en natuurbeschermers samen. Het doel is om schade
Wouter Bijl van CiderCider & De Ciderbar Wouter Bijl dronk zijn allereerste cider in een Franse bistro in Parijs. Hij was 13 en kreeg een zoete cider met 2% alcohol in plaats van appelsap. Zijn ouders